Stora Skedvi IK

Referat: Horndals IF - Stora Skedvi IK

Horndals IF - Stora Skedvi IK 2-0 (1-0)

Vinst i årets andra träningsmatch!
På ett soligt och knottrikt Rossliden vann vi mot Stora Skedvi med 2-0 efter att ha lett med 1-0 i halvlek.

En match där vi i första halvlek oftast låg rätt i våra positioner, vann de flesta bollarna och hade en hel del fina spelkombinationer. 1-0 gjordes i 13:e matchminuten på straff efter att snabbe Ossy Nylander blivit tacklad i ryggen. En straff som Martin Wallin säkert placerades in på målvaktens högra sida.

Andra halvlek var det väl sämre fotboll överlag med böljande spel fram och tillbaka. Sista 25 minuterna märktes det att vi blev allt tröttare och fick göra en del byten. På slutet var det därför ganska långt mellan våra lagdelar, ja så var det faktiskt för bortalaget också. Alla var trötta.

Skönt att vi på slutet (i 89:e minuten) kunde utöka ledningen till 2-0 som också blev slutresultatet.
Det målet gjordes av unge Ossy Nylander som än en gång visade sin farlighet genom sin snabbhet när han gick runt sin motståndare och sköt ett behärskat skott till höger om målvakten. Den som spelade fram till det målet var en ännu yngre spelare, Abdullah Tai (född 2006) som på slutet gjorde sitt första inhopp i A-lagets matchställ.

En annan ung spelare som fick speltid var Mustafa Mohammadi (född 05) som också gjorde sitt första inhopp. Han ska inom kort flytta till Piteå så tyvärr mister vi honom. Lycka till i Piteå Mustafa!

Summa summarum så vinner vi matchen välförtjänt och jobbar bra utifrån de förutsättningar vi har. Vi är väldigt ojämnt tränade. Det löser vi genom att hålla i på träningarna framöver och dessutom gärna ger oss ut på egna träningspass för att få upp konditionen till seriestarten den 31/7.

Nästa träningsmatch är nu på tisdag den 22/6 borta mot Fors IK. Hoppas så många som möjligt kan vara med på den matchen.